ژنیکوماستی

عارضه ای در مردان که همراه با بزرگ شدن بافت سینه همراه است را ژنیکوماستی نامند که به موجب آن ممکن است یکی از سینه ها یا هر دوی آن ها بزرگ شوند. جراحی بزرگ بودن سینه ، تحت نظر دکتر رضا باقری بهترین جراح سینه مشهد ، نتایج ارزنده ای را به دنبال خواهد داشت.

 

ژنیکوماستی - دکتر رضا باقری

 

وجود اختلال در سیستم غده های درون ریز ، دلیل اصلی بروز این مشکل است که به دنبال آن ، استروژن در بدن فرد زیاد شده ، تستسترون کاهش می یابد و به این ترتیب نسبت استروژن به تستسترون افزایش پیدا می کند. ژنیکوماستی در مشهد در سه رده سنی نوزادان ، جوانانی که در سن بلوغ قرار دارند و همچنین افراد مسن پدید آمده و شرایط هر یک از آن ها با دیگری متفاوت می باشد. در برخی از موارد ، این مشکل خود به خود رفع شده و در برخی دیگر برای درمان آن باید به بهترین جراح ژنیکوماستی مراجعه کرد.

علائم بزرگ شدن سنیه در مردان

در برخی از آقایان ، چاقی دلیل بزرگ بودن سینه ها بوده و کاملاً طبیعی است ، زیرا این ناحیه از بدن ، همچون دیگر نقاط بدن مستعد ذخیره چربی است ، در غیر اینصورت و در صورت وجود عوامل زیر می توان گفت که فرد دچار ژنیکوماستی است:

  • وجود درد در ناحیه پستان
  • بزرگی و ورم غیرطبیعی بافت سینه
  • ترشح از یک یا هر دو پستان
  • حساسیت نسبت به لمس سینه ها

چنانچه یکی یا بیشتر از یکی از این موارد را در خود مشاهده کردید ، جهت معاینه و گذراندن مراحل درمان به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

انواع مشکلات بزرگ شدن سینه در آقایان 

بزرگ بودن سینه دارای انواع مختلفی است که در ادامه به توضیح آن ها خواهیم پرداخت :

  • بزرگ بودن پستان نوع اول ، تحت عنوان نوک پستان متورم شده نیز خوانده می شود. پستان دارای بافت غده ای متراکم و سفت شده می باشد. بیمارانی که به این نوع عارضه دچار هستند ، معمولا لاغر اندام بوده  ، چربی کمی داشته و در دوران جوانی خود قرار دارند. برداشتن بافت غده ای پستان ، یکی از بهترین و مناسب ترین گزینه های پیشنهادی جراحان پلاستیک و زیبایی بدن است که پروسه ای تهاجمی محسوب می گردد.
  • اقایانی که به ژنیکوماستی نوع دو دچار هستند ، اغلب شاهد افزایش حجم سینه رو به رو خواهند شد ، این مشکل در ابتدا به اندازه یک توپ تنیس بوده و با گذشت زمان بزرگ و بزرگ تر شده و هم اندازه یک توپ نرم خواهد رسید. برای این روش پزشک استفاده از روش لیپوساکشن را پیشنهاد می دهد.
  • در نوع سوم آن ، سینه ها شروع به آویزان شدن می کنند. روش درمانی متناسب با این نوع عارضه ، به سن و کیفیت پوست قفسه سینه فرد وابسته می باشد. برداشتن بافت سینه با انجام عمل جراحی ، یک تکینیک استاندارد و تضمینی برای این مشکل می باشد.
  • در نوع چهارم ژنیکوماستی ، آویختگی قفسه سینه به راحتی و به طور کامل قابل مشاهده می باشد و برداشتن پوست ، با هدف درمان قابل مشاهده بودن این مشکل ، اجتناب ناپذیر می باشد. برداشتن بافت سینه به روش جراحی ، یک پروسه ایده ال ، مطمئن و تضمینی با هدف استخراج کل بافت سینه می باشد. لیپوساکشن گزینه مطلوب و مفیدی برای درمان عارضه نوع 4 محسوب نمی شود.  

به یاد داشته باشید که جراح فوق تخصص پلاستیک با توجه به نوع مشکل شما روش درمانی را ارائه می دهد.

 

ژنیکوماستی

 

دلایل بزرگی سینه مردان چیست ؟

همانگونه که در بالا گفتیم ، ژنیکوماستی در رده های سنی مختلف و در هر کدام از آن ها بنا به دلایل زیر بروز می کند :

  • عارضه بزرگ شدن سینه در نوزادان : حدود 50 درصد از نوزادان پسر به دلیل باقی ماندن تاثیر استروژنی که از بدن مادر وارد بدن آن ها شده با سینه هایی بزرگ تر از حد معمول به دنیا می آیند که جای نگرانی وجود نداشته و این امر کاملاً عادی است.
  • در دوران بلوغ : به دلیل تغییرات هورمونی که در این دوران در جوانان رخ می دهد سینه ها بزرگتر می شوند که این عارضه در اکثر آن ها خود به خود و با گذشت 6 ماه تا 2 سال رفع می شود.
  • در افراد مسن : باید بگوییم که در گروه سنی 50 تا 69 سال از هر 4 فرد مسن تقریباً یکی از آن ها عارضه بزرگ شدن سینه را داراست.
  • همچنین برخی موارد می توانند منجر به بروز این مشکل شوند که همانطور که اشاره شد یک از آن ها عبارت است از تغییرات هورمونی. هورمون های بدن شامل استروژن و پروژسترون می شوند و در ویژگی های جنسی خانم ها و آقایان تاثیر مستقیمی می گذارند. هورمون دیگری به نام تستسترون مسئولیت کنترل حجم و میزان عضلات و رشد مو در آقایان را بر عهده دارد و هورمون استروژن بعنوان کنترل کننده رشد سینه ها در آقایان به حساب می آید.
  • همچنین گفتیم در نوزادی و در دوران بلوغ ، شاهد عدم تعادل در هورمون ها هستیم و معمولاً نیمی از پسرها این علائم را دارند. در نوزادان تا چند هفته بعد از تولد و در نوجوانان بین 6 ماه تا 2 سال ، شاهد بهبود علائم این اختلال هستیم.
  • علاوه بر موارد فوق الذکر ، برخی داروها هم در بروز ژنیکوماستی تاثیرگذار هستند. داروهایی همچون آنتی آندروژن (مورد استفاده در درمان بزرگی یا سرطان پروستات) ، داروهای ایدز ، داروهای ضد اضطراب و استرس مثل دیازپام ، داروهای ضد افسردگی ، برخی از قرص های آنتی بیوتیک ، شیمی درمانی (در درمان سرطان) در افزایش حجم سینه و احتمال بروز چنین مشکلی موثر هستند. البته به فهرستی دقیق تر از این داروها در ادامه اشاره شده است.
  • افزایش سن ، تومورها ، پرکاری تیروئید ، نارسایی کلیوی ، نارسایی کبد و سیروز از جمله ، دلایل دیگر برای بروز ژنیکوماستی است. موارد فوق الذکر ، بر تعادل و توازن هورمون های بدن تاثیر گذاشته و زمینه ساز بروز این مشکل هستند.
    معمولاً با افزایش سن بخصوص در مردان چاق ، تنظیمات هورمونی بدن نامتعادل می شوند و بروز ژنیکوماستی محتمل می شود. همچنین ، برخی از تومورها مثل تومورهای غدد آدرنال و هیپوفیز می توانند منجر به تغییرات هورمونی و از دست رفتن تعادل هورمون های زنانه و مردانه شوند و زمینه بروز این مشکل را فراهم کنند.
  • همچنین ، با پرکاری تیروئید ، میزان ترشح هورمونی به نام تیروکسین افزایش می یابد که عاملی موثر برای این اختلال است. وجود نارسایی های کلیوی و کبدی هم بی تاثیر نیستند و نیمی از بیماران تحت درمان با دیالیز دچار تغییرات هورمونی و بزرگ شدن سینه هایشان می شوند.

نحوه تشخیص ژنیکوماستی

برای تشخیص اینکه ایا شما به عارضه بزرگ بودن سینه دچار هستید یا خیر و علت رخ داد آن چه چیزی است ، ابتدا نیاز است تا به یک جراح و متخصص مجرب و متبحر مراجعه کنید تا وی با انجام معاینات بالینی و پرسش در خصوص سوابق بیماری ، دارو های مصرفی ، بیماری های ژنتیکی در اعضای خانواده ، تشخیص اولیه خود را صادر نماید.

علاوه بر آن نیز ، این امکان وجود دارد تا پزشک برای تشخیص نهایی ، معاینات فیزیکی و بررسی دقیقی بر بافت پستان ها انجام دهد. از جمله آزمایشاتی که ممکن است پزشک به منظور تعیین و شناسایی علت به وجود آمدن این عارضه و رشد سینه ها در آقایان تجویز نماید عبارت اند از :

  • آزمایش خون
  • ماموگرافی سینه
  • سنوگرافی بیضه ها
  • نمونه برداری
  • ام آر آی
  • سی تی اسکن

چه داروهایی در بروز ژنیکوماستی موثر هستند؟

داروها و موادی که در ادامه به آن ها اشاره خواهد شد ، می توانند در ایجاد این عارضه موثر باشند :

  1. متادون
  2. آنتی آندروژن ها
  3. الکل
  4. داروهای ضد قارچ همچون کتوکونازول
  5. آنتی بیوتیک هایی مانند مترونیدازول
  6. شیمی درمانی
  7. داروهای HIV
  8. هورمون های درمانی در سرطان پوست
  9. آفاتین
  10. فنوترین
  11. ماریجوانا
  12. هروئین
  13. و غیره.

مشکلات مربوط به نارسایی کلیه و کبد نیز در بروز عارضه بزرگ شدن سینه بی تاثیر نیستند ، لذا چنانچه مبتلا به مشکل ژنیکوماستی هستید ، امکان در خطر بودن سلامت کبد و کلیه شما وجود دارد.

 

 

آیا ورزش تاثیری بر بیماری ژنیکوماستی در آقایان دارد ؟

اگر بخواهیم پاسخ مستقیمی برای سوال شما ارائه دهیم باید اظهار کنیم که بدون شک شما هیچ نوع ورزشی را نمی یابید که بتواند به طور موضعی چربی های ناحیه سینه آقایان را کاهش دهد . تنها راهکار شما این است که به شناسایی ورزش هایی بپردازید که برای تقویت عضلات سینه مفید هستند و در کنار آن نیز فعالیت های چربی سوز را برای کل بدن را در نظر داشته باشید. در حقیقت این تمرینات می توانند باعث کاهش چاقی ، تناسب اندام ، بهبود شکل و اندازه غدد پستانی و در نهایت کنترل ژنیکوماستی در آقایان شوند که برخی از آن ها عبارتند از:

تمرینات هوازی

دویدن : دویدن یکی از بهترین تمریناتی است در کنترل وزن و کاهش چاقی موثر است.

دوچرخه سواری : دوچرخه سواری نیز یک تمرین هوازی فوق‌العاده است که عملکرد قلب و عروق را تقویت کرده و ورزش چربی سوزی به شمار می رود.

تمرینات مقاومتی 

پرس سینه : این تمرین باعث تقویت عضلات سینه می ‌شود که می ‌تواند منجر به بهبود شکل و اندازه غدد پستانی شود.

پشت زمینی : تمرین پشت زمینی نیز به تقویت عضلات پشت و کمر می پردازد که پس از انجام آن رسیدن به تناسب اندام حتمی می باشد.

تمرینات شکمی : تمرینات شکمی مانند خم شکم ، پلاک و لیفتینگ پاها باعث تقویت عضلات شکمی شده که در شکل و ظاهر کل بدن تاثیر می گذارد.

تمرینات تعادل و استقامت 

تمریناتی مانند استند آپ می‌ توانند به تقویت عضلات هسته بدن بپردازند که پس از آن استقامت و تعادل بدن بیشتر خواهد شد. همواره پیشنهاد می ‌شود قبل از شروع هر برنامه ورزشی یا تغییراتی در رژیم غذایی ، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید تا برنامه ‌های مناسبی برای شما تعیین شود که با شرایط بدنی و نیاز های شخصی شما مطابقت داشته باشد.

قبل از عمل  کوچک کردن سینه

در آماده شدن برای جراحی کوچک کردن سینه ، ممکن است از شما خواسته شود کارهای زیر را انجام دهید یا از انجام شان امتناع کنید:

  • انجام آزمایش یا معاینات فیزیکی پزشکی انجام دهید.
  • مصرف داروهایی که قبل از جراحی مجاز هستید یا قطع برخی از داروها
  • طبق گفته های بهترین جراح ژنیکوماستی مشهد استعمال سیگار ممنوع می باشد.
  • از مصرف آسپرین ، داروهای ضد التهاب و مکمل های گیاهی خودداری کنید ، زیرا می توانند خون ریزی را افزایش دهند.
  • از شما سوالاتی در مورد سلامتی ، خواسته ها و سبک زندگیتان پرسیده می شود که صراحت شما در پاسخ به این سوالات و انجام مراقبت ها و توصیه های پزشک ، می تواند کمک زیادی در نتیجه عمل تان داشته باشد.

درمان ژنیکوماستی 

جراحی بهترین درمان برای عمل کوچک کردن سینه است و می توان به روش بدون زخم یا روش باز تقسیم کرد. در ادامه ، به طور مختصر به آن ها اشاره خواهیم کرد.

  • روش جراحی کوچک کردن سینه بدون اسکار

در این روش، جراح یک برش کوچک 4 میلی متری در کناره هر سینه ایجاد می کند. سپس ، از لیپوساکشن برای برداشتن بافت چربی و از دستگاه خاصی به نام میکرودبریدر ، برای برداشتن بافت غدد فیبری استفاده می کند. ژنیکوماستی یک روش جراحی پلاستیک سرپایی می باشد و حدود یک ساعت و نیم طول می کشد. آقایان می توانند پس از 1 تا 3 روز پس از عمل ، فعالیت های عادی خود را دوباره انجام دهند. این روش ، برای افراد مبتلا به بزرگ بودن سینه اما بدون اضافه پوست بسیار توصیه می شود.

  • روش جراحی باز

برای مردانی که دارای پوست اضافی می باشند ، روش باز توصیه می شود که جراح ژنیکوماستی مشهد یک برش کوچک اطراف آرئول ایجاد می کند. جای زخم مشخص نیست ، زیرا دقیقا در محل اتصال پوست آرئول به پوست سینه قرار می گیرد. این روش ، امکان برداشتن سینه های بزرگ مردان و برداشتن هرگونه پوست شل را فراهم می کند. این نیز یک روش جراحی سرپایی می باشد و بین 1-3 ساعت طول می کشد. دوره نقاهت این جراحی 1 تا 4 روز است.

 

ژنیکوماستی - دکتر رضا باقری

 

آیا عمل ژنیکوماستی ممکن است خطر آفرین باشد؟

یکی از مهم ترین دغدغه ها میان افراد مبتلا به بزرگ بودن سینه این است که با انجام این پروسه ، به عارضه جدیدی دچار نشوند. باید در این خصوص بگوییم که عمل کوچک کردن سینه در آقایان نیز ، همانند سایر عمل جراحی دارای خطرات کوچک و بزرگی است که همین مسئله باعث می شود میزان اهمیت انتخاب جراح سینه و همچنین رعایت نکارت مراقبت های بعد از جراحی افزایش پیدا کند. از جمله عوارض و مشکلاتی که ممکن است با انجام این عمل ، برای شما رخ دهد می توان به ایجاد حساسیت به مواد و وسایل استفاده شده در حین عمل ژنیکوماستی ، افزایش احتمال خونریزی ، هماتوم یا لخته شدن خون ، افزایش خطر بیهوشی ، نامتقارن شدن سینه ها یا ایجاد بی نظمی در ظاهر آن ها یا از دست رفتن بافت چربی که در سینه وجود دارد ، اشاره کرد.

حتی در برخی از موارد نیز این امکان وجود دارد که فرد برای به دست آوردن نتیجه ایده آل و مورد قبول یا ترمیم وضعیت موجود اقدام به انجام عمل جراحی ترمیمی نماید. ایجاد تغییرات در حس نوک پستان که ممکن است به صورت دائمی یا موقت باشد نیز یکی دیگر از عوارض جانبی انجام این فرایند می باشد.

همانطور که اشاره شد شما عزیزان برای اینکه بهترین و مطلوب ترین نتایج را به دست آورید و همچنین به عوارض جانبی خاص و جبران ناپذیری دچار نشوید باید یک جراح سینه مجرب ، متبحر و متخصص در زمینه عمل ژنیکوماستی را بیابید و عمل جراحی را به او بسپارید. به یاد داشته باشید کار شما با انتخاب یک جراح و انجام عمل جراحی پایان نمی یابد و نیاز است برای در امان ماندن از بروز عوارضی همچون عفونت ، هماتوم ، خونریزی و غیره نکات مراقبتی را رعایت فرمایید.

مراقبت های بعد از عمل کوچک کردن سینه 

افرادی که تحت عمل جراحی کوچک کردن سینه قرار گرفته اند ، به منظور بهبودی سریع تر و جلوگیری از بروز عوارض ناشی از آن ، باید به نکات و مراقبت های پس از آن ، توجه بسیاری کرده و به هیچ عنوان در این باره سهل انگاری نکنند. در ذیل به برخی از مهم ترین نکات پس از عمل کوچک کردن سینه مردان ، اشاره شده است.

  • دارو های مصرفی 

مصرف برخی از داروهای گیاهی و شیمیایی ؛ از جمله آسپرین ، پروفن ، ویتامین E و از این قبیل موارد که منجر به بروز اختلال در انعقاد خون می گردد ، تا مدتی بعد از انجام جراحی ژنیکوماستی ، ممنوع بوده و افراد باید از مصرف آن خودداری نمایند.

  • مصرف دخانیات

استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی ، منجر به بروز تاخیر در روند بهبودی عمل کوچک کردن سینه می شود ؛ از این رو افراد باید تا مدتی از مصرف آن ها اجتناب نمایند.

  • استحمام 

افرادی که عمل جراحی ژنیکوماستی انجام داده اند ، تا مدتی باید از رفتن به استحمام خودداری نمایند ؛ بهتر است مدت زمان دقیق آن را از پزشک معالج خود جویا شوید.

  • نحوه خوابیدن

افراد در دوران نقاهت عمل جراحی بزرگ بودن سینه های مردان ، باید جهت جلوگیری از وارد شدن فشار از خوابیدن به صورت دمر و همچنین بر روی پهلو خودداری کرده و همواره به طور طاق باز بخوابند.

لازم به ذکر است ، ساخت زاویه 30 درجه در حین خواب و استراحت در دوران نقاهت ژنیکوماستی ، کمک شایانی به تسریع در روند بهبودی تورم و کبودی ناشی از آن می کند ؛ بدین منظور می توانید دو بالش در زیر سر خود قرار دهید.

 

ژنیکوماستی - دکتر باقری

 

کاندید مناسب عمل کوچک کردن سینه اقایان

عمل ژنیکوماستی برای تمامی افراد قابل انجام نمی باشد و افراد متقاضی آن باید از شرایط زیر برخوردار باشند. این شرایط عبارت اند از:

  • آقایانی که وضعیت آن ها را نمی توان با استفاده از سایر روش های درمانی بدون جراحی اصلاح کرد.
  • افرادی که به بیماری های خطرناک دچار نیستند یا به شرایط پزشکی خاصی که می تواند باعث بهبودی در درمان شود ، دچار نیستند.
  • کسانی که غیر سیگاری هستند یا می توانند به مدت 1 ماه قبل و بعد از انجام جراحی ژنیکوماستی ، سیگار نکشند.
  • مردانی که نسبت به نتایج حاصل شده نگرشی درست ، منطقی و مثبت دارند و اهداف خاص را در جهت بهبود علائم جسمی عمل کوچک کردن سینه دارند.
  • کسانی که از نظر جسمانی سالم هستند و دارای وزنی نسبتا طبیعی می باشند.
  • افرادی که از نتایج و عملکرد جراح انتظاراتی واقع بینانه و منطقی دارند.
  • اقایانی که به سن بلوغ رسیده اند و رشد پستان های آن ها تثبیت شده است.
  • مردانی که از بزرگ بودن سینه هایشان احساس ناراحتی می کنند و به دلیل برخورداری از این ویژگی از حضور در مکان های عمومی همچون استخر ، سونا و جکوزی خودداری می کنند.
  • نوجوانان نیز می توانند از نتایج این عمل جراحی بهره مند شوند ، اما باید به یاد داشته باشند که این امکان وجود دارد تا با ادامه روند رشد ، پستان های آنان نیز در بزرگ شوند و باعث شود که آنان در آینده نه چندان دور به جراحی ثانویه نیاز داشته باشند.

در صورتی که از شرایط فوق الذکر برخوردار بودید و از داشتن سینه های بزرگ و غیر عادی رنج می برید می توانید برای یافتن بهترین روش درمانی یا انجام عمل جراحی کوچک کردن سینه ، به بهترین جراح ژنیکوماستی شهر محل زندگی خود مراجعه کنید. دکتر رضا باقری یکی از بهترین و مجرب ترین جراحان پلاستیک و درمانی در مشهد هستند که می توانند به شما در این زمینه کمک کنند.

رایج ترین سن رخ داد بزرگ شدن سینه

طبق تحقیقات و گزارشات انجام شده در این زمینه ، بیش از نیمی از پسران در سن 13 الی 19 سالگی ، دچار عارضه ژنیکوماستی می شوند. یک سوم این افراد ، تنها در دوران بلوغ این مشکل را تجربه می کنند و بلافاصله پس از به وجود آمدن تعادل در هورمون ها و رشد مناسب بدن ، این عارضه در آن ها بهبود پیدا می کند.

معمولا شروع به وجود آمدن این عارضه از سنین یاد شده می باشد و به ندرت به وجود می آید که فردی در سنین بالا تر به این مشکل دچار شود. مگر در زمان برهم خوردن نظم هورمونی بدن و ترشح شدن هورمون های زنان در آقایان رخ دهد. به طور کل ، در صورتی که این عارضه به دلیل برهم خوردن نظم هورمون ها به وجود آمده باشد ، حدودا 3 سال زمان می برد تا ژنیکوماستی در آقایان بهبود پیدا کند. اما در صورتی که در این بازه زمانی ، بهبودی رخ ندهد دخالت پزشک از اهمیت بسیار زیاد در کنترل آن برخودار است.

بزرگی سینه مردان بر زندگی آنها چه تاثیری دارد؟

عارضه بزرگ شدن سینه که همان ژنیکوماستی است اغلب در میان پسران ، مردان و یا حتی در سن بلوغ رایج است که به دلیل مختل شدن غدد درون ریز ایجاد می شود که جزو علائم شایع به شمار می رود. این مساله نگران کننده ، در هر دو پستان این افراد رخ می دهد و نوک پستان آن ها برجسته می شود.

سینه مردان باید با قفسه سینه آن ها تقریبا هم سطح باشد. بزرگی سینه آقایان سبب بروز مسائلی مانند خجالت ، از بین رفتن اعتماد به نفس ، اضطراب ، ناراحتی روانی و مشکلات عملکردی می شود. با درمان نشدن این عارضه ، وضعیت وخیم تر می شود. عمل کوچک کردن سینه ها ، یکی از دلایل شایع مراجعه مردان به پزشک است تا وضعیت پستان ها را که با سایر اعضای بدن تناسب نداشته و ظاهر آقایان را ناهنجار می کند ، بهبود بخشد. 

سوالات متداول 

  • آیا جراحی ژنیکوماستی شامل بیمه می شود؟

عمل کوچک کردن سینه در آقایان یک جراحی زیبایی محسوب می شود و این نوع پروسیجر تحت پوشش هیچ بیمه ای نمی باشد ، حتی اگر بیمار این عمل را در بیمارستان های دولتی انجام دهد. انجام عمل کوچک کردن سینه ها در مشهد در افراد مختلف ، متفاوت است. عواملی که در برآورد هزینه این عمل تاثیر گذارند به هزینه کلینیک ، دستمزد پزشک ، شرایط فیزیکی بیمار و بیمارستان بستگی دارد.

  • آیا آقایانی که سینه بزرگ دارند به ژنیکوماستی مبتلا هستند؟

وجود سینه بزرگ در آقایان حتما نمی تواند باعث ژنيکوماستي شود. از این رو ، بزرگ شدن سینه آقایان شاید در اثر رشد بافت نیست و ممکن است در اثر انباشته شدن چربی اتفاق بیفتد ، در این صورت برای اطمینان از نداشتن این عارضه حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

  • آیا این عارضه درد بسیار دارد؟

درد حاصل از این عارضه بسیار کم بوده و با مصرف منظم دارو های مسکن تجویزی توسط پزشک ، به راحتی برطرف می شود.

پاسخ